U heeft een pup bij ons aangeschaft. En nu? Waar moet u allemaal aan denken? Wanneer moet uw pup geënt worden? Welk voer heeft hij nodig? De antwoorden op deze en andere vragen kunt u vinden in ons document “Pupinfo voor kopers”. Dit document geven wij aan alle kopers van onze pups mee. U kunt het PDF-bestand “Pupinfo voor kopers” hier downloaden.

De eerste negen weken zijn de pups bij ons en worden zij door ons gesocialiseerd. Deze negen weken zijn erg belangrijk en daarom dient een fokker in die tijd zeer veel aandacht aan een goede socialisatie te besteden. Dat doen wij dan ook! U kunt in het onderstaande document lezen hoe wij onze puppen socialiseren. Als u na negen weken uw pup ophaalt, is de socialisatie echter nog niet teneinde. U dient verder te gaan, waar wij geëindigd zijn om uw pup op te laten groeien tot een evenwichtige hond. Wat u uw pup nog allemaal kunt aanbieden aan prikkels en leermomenten, kunt u in het onderstaande document lezen. Denk eraan dat u de pup niet overvoert met prikkels en indrukken, want dat werkt averechts.

Download hier het PDF-bestand over socialiseren.

Socialiseren is slechts één (heel belangrijk) onderdeel van de totale opvoeding van uw pup. Op dogweb vindt u een aantal interessante artikelen over andere onderdelen waar u bij de opvoeding mee te maken krijgt: zindelijkheidstraining, benchtraining, het corrigeren van uw hond en kind & hond.

Wilt u een goed boek aanschaffen over de opvoeding van uw pup? Dan bevelen wij u Toepoels Puppywijzer van Gwen Bailey aan.